Publicerat den av

johan ydrefalk

 

Efter väldigt mycket tid i verkstaden blev rallybilen på fredagskvällen klar för start i Kullingstrofén.

Klockan 6 på morgonen bar det av ner mot Herrljunga. Besiktning och frukost när vi kom fram, sen var det bara att invänta starten.

 

På den första sträckan som endast var ca 2,5 km kändes det inte alls bra, då vi inte kom igång med körningen.  Johan hörde inte heller noterna i intercomen.

 

På den andra sträckan fick vi en mardrömsstart, då bilen la av och inte gick att starta, när vi hade rullat fram för att invänta start. Funktionärerna fick putta igång oss när vår startminut hade börjat. Även växellådan strulade på denna sträcka, då trean gick i istället för ettan varje gång denna växel skulle i. Efter den andra sträckan låg vi på en 31:a plats i klassen.

 

Vi åkte in mot service, ganska så irriterade, och det kändes som om det var kört. Växellådan skulle vi inte hinna fixa och varför bilen dog visste vi inte heller.  Vi ville inte riskera att bilen skulle gå sönder och vi blev ståendes i skogen, men kom till slut fram till att vi skulle göra ett försök ändå.

 

På den tredje sträckan kändes det något bättre. Körning fungerade skapligt och bilen kändes bra. Efter tredje sträckan hade vi lyckats köra upp oss 10 placeringar och låg på en 21:a plats i klassen.

 

På den fjärde sträckan kändes det också ganska så bra. Självklart många onödiga inbromsningar, men lite mer rutin så ska nog de också försvinna så småningom.

Efter fjärde sträckan låg vi på en 15:de plats i klassen.

 

På servicen efter den fjärde sträckan var det inte så mycket att göra, mest det vanliga som tankning med mera. Växellådan och intercomen var inget som vi hann med här heller.

 

På den femte sträckan kändes det som om vi började komma igång ordentligt. Körningen började flyta på riktigt bra. Det var många långa raksträckor och även här är det svårt att veta när det är dags att bromsa inför kommande sväng. Vi körde naturligtvis i en halmbal som stod utställt straxt innan mål, så det blev lite buckligt på bilen, men det får man räkna med! Även när vi hade gått i mål på sista sträckan dog bilen, så att funktionärerna blev tvugna att putta igång den.

 

Vi hamnade till slut på en 12:e plats i klassen och det får vi väl vara nöjda med, med tanke på hur dagen började.

 

Nu tar vi med oss den sista sträckan inför kommande tävling i Kil den 13 augusti. Innan det måste vi få ordning på intercomen, växellådan samt byte utav startmotor.

Skriv en kommentar

  • (kommer inte att visas, eller ges ut till någon annan)