Publicerat den av

Idag var det äntligen dags för årets hemmatävling. Det är skönt att kunna besiktiga bilen dagen innan tävling och inte behöva gå upp så hemskt tidigt på morgonen. Vägarna omkring Laxå är dock lika okända som vägarna på alla andra tävlingar, så någon annan fördel än att sova länge har vi inte!

 

I veckan har det fixats lite med bromsarna på bilen, då de inte har fungerat särskilt bra någon gång. Ett byte av en cylinder gjorde att bromsarna fungerar riktigt bra nu.

Vi har varit laddade och revanchsugna inför den här tävlingen ända sedan Norrköping. Första sträckan började riktigt bra. Det flöt på både med körningen och notläsningen. Det brukar alltid ta någon sträcka innan vi kommer upp i tempo, men idag kändes det riktigt bra från början. Ett litet problem som vi har är dock intercomen, då noterna hörs mycket dåligt. Sandra får skrika noterna, vilket inte är att rekommendera om man vill ha en lugn och stabil läsning. Efter vår kanonfina start fick vi plötsligt problem cirka 8 km in på sträckan. Efter en H3 sväng så åkte vi plötsligt av vägen på följande raksträcka. Vi hann inte riktigt reagera på vad som hände, utan helt plötsligt stod vi parkerade ute i ett stenröse. Vi förstod först inte vad anledningen var, då Johan kände att han hade full koll på bilen. Det visade sig sedan att en kulbult hade gått sönder, vilket ledde till att höger framhjul “bara försvann”. På grund av detta blev det även diverse plåtfix samt styrväxel och hjulupphängning.

 

Nu ska vi försöka fixa till bilen så vi kan vara med och kämpa om topplatserna i Herrljunga bland alla otroligt duktiga förare i A2WD!

 

Ett stort tack till alla som hjälpte till att få upp bilen på släpet efter tävlingens slut!

Skriv en kommentar

  • (kommer inte att visas, eller ges ut till någon annan)