Publicerat den av

På lördagsmorgonen var det dags att ge sig av mot Värmlandsskogarna, närmare bestämt till Kil. Tävlingen startade redan klockan 9, så det blev en tidig mogon.

Startfältet var, som vanligt i A2WD, tufft med många förare anmälda. Bilen var i ordning sedan den senaste tävlingen i Herrljunga, dock hade den nya intercomen inte hunnit komma, så Johan hade tyvärr problem att höra noterna även under detta rally.

Dagen inleddes lite ringrostigt, som vi alltid brukar göra på den första sträckan. Det krävs oftast en sträcka innan vi kommer in i tempot. På den andra sträckan kändes det bättre och det flöt på ganska så bra.

På den tredje sträckan blev det helt fel, Johan hörde inte noterna alls, vilket Sandra inte hörde att Johan sa, då Sandra inte kan höra Johan i intercomen för att Johan ska kunna höra Sandra (hängde ni med?). Så tiden på den tredje sträckan blev dagens sämsta om vi jämför med de andra förarna i klassen.

Inför service fanns det inte så mycket att fixa med på bilen, då den fungerade bra. Intercomen kunde vi inte göra så mycket åt, vi skiftade några kablar för att testa om det skulle fungera något bättre.

På den fjärde sträckan gick det bättre igen. Johan kunde höra lite bättre i intercomen och Sandra kunde även höra Johan nu, men ny intercom är på väg och är väldigt efterlängtad!

Den femte sträckan kändes helt klart bäst. Det flöt på riktigt bra hela sträckan och tiden blev också bra. Transporten härifrån till den sjätte sträckan var kort och när Johan skulle ut ur bilen för att kolla luften upptäckte han att vi hade punktering på det vänstra bakhjulet. Med 7 minuter kvar tills vi skulle in i TK var det bara att skynda sig byta däck och vi hann precis tills vår minut var inne. Skönt att slippa en tidsprick!

När det var dags för start på den sjätte sträckan och Johan släppte upp kopplingen för att åka iväg, hände det ingenting. Funktionärerna fick rulla oss åt sidan och vi konstaterade direkt att det var drivaxeln som hade gått sönder. Det kändes riktigt surt, då det gick så bra som det gick i tävlingen.

 

För att kika på tider från sträckorna finns det en resultatlista här:http://www.kilsmkbil.com/resultat_slutlig_kill_2011.pdf

 

Idag har drivaxeln blivit bytt och nu är det bara lite puts kvar innan det är dags för Hallsbergssprinten på lördag 20/8.

Skriv en kommentar

  • (kommer inte att visas, eller ges ut till någon annan)