Publicerat den av

putte

Rallycross-säsongen är igång!

I lördags var det dags för säsongspremiär i rallycross och MK Team Westom stod som värd. Vädret var på topp och det skulle bjudas på riktigt fina och tuffa fighter! Dagen inleddes med tidsträning och det gick hyfsat med en 2:a tid som följd (tyvärr fick en av dagens tuffaste motsåndare kasta in handduken direkt med motorproblem).

Första kvalomgången gick som smort, då Patrik redan från start tog ledningen och behöll denna hela vägen in i mål. Dagens snabbaste tid noterades i denna omgång.

2:a omgången gick ungefär likadant som den förgående. Patrik vann heatet och noterades för snabbaste tid i omgången, dock lite långsammare än den första tiden, då banan hade vattnats.

3:e omgången gick lika fint som de två första omgångarna och en tredje heatseger noterades.

Full pott och därmed A-Final och bästa startspår! A-Finalen innehöll förutom Patrik, Jimmy Holmqvist S40, Urban Bergström V40, Kristoffer Andersson BMW E30, Oskar Sundell BMW E30 och Robin Larsson i sin Skoda Fabia. Patrik var den som visat sig stabilast under dagen och det skulle visa sig direkt då Patrik var först iväg. Det fanns ingen som riktigt kunde hänga på i det tempo som Patrik höll, vilket resulterade i en förstaplats och full pott i den första SM-deltävlingen för året!!

 

A-Final Supernationell

1. Patrik Ydrefalk Laxå MK 4.02,73

2. Jimmy Holmqvist Gestrike RC 4.06,23

3. Robin Larsson Skene MS 4.06,71

4. Kristoffer Andersson Dalby MK 4.10,71

5. Oskar Sundell Järbo MK 4.27,99

6. Urban Bergström Finnskoga MK Brutit

Skriv en kommentar

  • (kommer inte att visas, eller ges ut till någon annan)