Publicerat den av

Samtidigt som det kördes rally i Laxå, var Patrik med team i Strängnäs och körde den andra deltävlingen i rallycross-SM. Självförtroendet var på topp efter segern i den första deltävlingen, men det är alltid svårt att komma till en tävling när man har lite press på sig att prestera.

 

Dagen började som alltid med tidsträning. Där blev det en lite ostabil start med dålig ström i batteriet, vilket resulterade i att styrservon inte fungerade som den borde.  Det blev dock trots detta en 4:e tid på tidsträningen.

 

I den 1:a omgången gick det inget vidare. Fel däckval och en misslyckad start resulterade i en 22:a tid, vilket inte var okej.

 

I den 2:a omgången gick det betydligt bättre med en heatseger och en 2:a tid i omgången, endast 2/100 efter Kristoffer Andersson.

 

I den 3:e omgången var Patrik tvungen att köra in på en topplacering för att gå direkt till A-final. Han tog starten och heatet flöt på utan några större hinder. Dagens andra heatseger och snabbaste tid noterades i detta heat.

 

Pole i A-final!

Patrik och Daniel Wall var de två som hade lyckats bäst under dagen och fick därför starta i första led i A-finalen. Tätt bakom startade Jimmy Holmqvist och Robin Larsson. I det sista ledet, direkt från B-finalen, startade Kristoffer Andersson och Oskar Sundell.

Starten togs av Patrik, som även tog ledningen och behöll denna i 4 varv. Sedan, efter att Patrik tagit alternativet på det sista varvet, hade Jimmy Holmqvist jagat ikapp. Han gjorde en full satsning för att ta sig förbi Patrik, tog stöd mot toyotan och tryckte sig förbi. Patrik hamnade i ytterspår och även Robin Larsson och Daniel Wall tog sig förbi på innerspåret. Kvar blev Kristoffer Andersson som krokade ihop med Patrik, vilket gjorde att Kristoffer blev ståendes. Styrstaget gick sönder på Patriks bil, men då det inte var långt kvar till mål, lyckades även Patrik rulla in i mål på en 4:e plats.

 

Då Jimmy Holmqvist kom 2:a i Arvika och blev 1:a nu, tog han över ledningen från Patrik och blir den som får åka med de gula ledarsiffrorna på bilen, när cirkusen nu drar vidare mot Norrland om ett par veckor.

Skriv en kommentar

  • (kommer inte att visas, eller ges ut till någon annan)